Server offline
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Oftast räcker det med att starta om servern, instruktioner här! Fungerade inte en omstart så kontrollera följande:

1. Lyser det två röd/orange:a lamporna på servern?
    (bifoga bild)
    - Ja, fortsätt till steg 2.
    - Nej, klicka här för att se de vanligaste felen.

2. Blinkar/lyser det grönt/gult där själva nätverkskabeln går in i servern?
    (bifoga bild)
    - Ja det blinkar! läs vidare här.
    - Nej det blinkar inte... klicka här för att se de vanligaste felen.

Starta om servern

(bifoga bild)

Starta om servern genom att dra ut Micro-USB sladden som går in på sidan av servern, ha den ute några sekunder och stoppa tillbaka dem. Om det hjälpte ska servern hoppa online inom 30 sekunder. (bifoga bild)

1. Lamporna på servern lyser inte

(bifoga bild)
Om serverns två lampor inte lyser eller blinkar så har den förmodligen ingen ström.
- Kontrollera att strömadaptern är kopplad till ett eluttag och att elen är påslagen.
- Testa med annan strömförsörjning; en Micro-USB behövs och kan kopplas till en mobilladdare, USB-port på datorn eller annan USB-enhet som kan ladda.

2A. Nätverksuttaget lyser/blinkar inte

Om själva uttaget där nätverkskabeln går in i servern inte blinkar eller lyser grönt/gult så är det troligast att sladden inte är inkopplad i andra änden, följ kabeln och kontrollera detta. Testa även att starta om switchen/routern som servern är kopplad till. Blinkar det fortfarande inte så föreslår vi att man testar med en ny nätverkskabel. Har ni testat allt ovan och det fortfarande inte blinkar så kontakta supporten!

2B. Nätverksuttaget blinkar men servern kommer inte online

Detta kan bero på att servern exempelvis enbart är ansluten till en Switch och på så sätt saknar internetanslutning. Kontrollera att det går att surfa på andra enheter som är kopplade till samma nätverk. Får ni det inte att fungera? Kontakta supporten!

Kontakta supporten

Chatten (via appar och hemsidor)

Telefon 020-89 93 81