Aktivera ljud på bongskrivaren
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

På våra nya mattsvarta skrivare så är ljudet inte aktiverat som standard, här följer en guide för att aktivera ljudet: (tidsåtgång cirka 5 minuter)

Vad behöver du? En penna, en dator/mobil som är ansluten till samma nätverk som skrivaren.

Steg 1: Öppna luckan på undersidan av skrivaren, där under finns ett gäng med olika små DIP-switchar, vi ska flytta upp nummer 2 under DIP SW2, använd pennan för att pilla upp switch nummer 2, se bild:

Steg 2: För att DIP-switch ändringen ska genomföras behöver du starta om skrivaren med av/på-knappen längst nere i högra hörnet. Samtidigt som du startar upp skrivaren så håller du inne FEED-knappen på skrivaren, fortsätt hålla inne denna tills att en rapport skrivs ut, spara rapporten tills nästa steg.

Steg 3: Nu behöver vi ansluta till skrivarens web-interface, detta gör man genom att i en webbläsare på datorn/mobilen knappa in skrivarens IP-nummer (precis på samma ställe som du skulle skriva www.google.se eller någon annan hemsida). Skrivarens IP-nummer hittar du på rapporten från föregående steg, på rad 3-4 står det "DHCP-IP" eller "Static IP", knappa in IP-adressen i webbläsaren och tryck på ENTER.

Steg 4: Har du gjort rätt så kommer du mötas av en skärm som säger "Login to Web page" samt frågar efter ett lösenord. Ange lösenord "0000" och logga in. Klicka sedan på User Setup och därefter är det viktigt att du väljer alternativet "Board Buzzer" under Kitchen Bell Output. Vill du andra antalet gånger skrivaren ska plinga så är det valfritt, du kan också byta från ett pling till en melodi!

När du är klart trycker du på "Set Values" och bekräftar med "OK". Nu är du klar ✌🏼